Právník Teoretický časopis pro otázky státu a práva
Ústav státu a práva AV ČR
Adresa: Národní 18, 110 00 Praha 1
E-mail:
Telefon: 221 990 712

Snijders H. – Vogenauer S. (eds.) Content and Meaning of National Lawin the Context of Transnational Law.Mnichov: Sellier European Law Publishers, 2009, 222 s.

Koričanská, Marie
  • Právník 10/2013
  • Ročník: 152
  • Strany: 1052-1053
  • Rubrika: Příspěvky

Recenzované dílo je sborníkem dvanácti velmi zajímavých příspěvků z oblasti mezinárodního a evropského práva. Jednotlivá pojednání v recenzovaném sborníku se zabývají vzájemnými vlivy nadnárodního práva (především práva Evropské unie a Rady Evropy) a vnitrostátního práva ve světle vnitrostátní normotvorby a aplikační praxe soudů. Autory dílčích příspěvků jsou holandští, angličtí a švýcarští akademici a právní odborníci nejen z oblasti mezinárodního práva (např. Déirdre Dwyer, Maya Hertig Randall, John Cartwright). Vzhledem k širokému nosnému tematickému zaměření, které ve své linii umožnilo tematickou pestrost dílčích příspěvků, zaujme recenzovaný sborník nejen čtenáře z oblasti evropského práva, ale i z oblasti práva ústavního, občanského a obchodního.

Klíčová slova: double banking, gold-plating, nadměrná implementace, pronikání mezinárodního práva do vnitrostátního práva